Home » Catering-ruuat, joita voit olettaa saavasi luksuskasinoilla

Catering-ruuat, joita voit olettaa saavasi luksuskasinoilla

Millaisia ruokia voit olettaa saavasi luksuskasinoilla? Millaisia ruokia yleensä pidetään luksusstatuksen omaavina? Olemme koonneet tähän artikkeliin muutamia esimerkkejä. On kuitenkin hyvä aina muistaa, ettei kaikilla suinkaan ole varaa luksukseen tai mahdollisuutta matkustaa kasinolle. Nykyaikana ei tarvitsekaan matkata fyysisesti paikan päälle kasinolle päästäkseen pelaamaan kasinopelejä, sillä nykyisin erilaiset nettikasinot, kuten Unibet mobile, tuovat kasinon suoraan asiakkaan olohuoneeseen muutamalla napin painalluksella. Aina on tietysti myös hyvä muistaa, että vedonlyöntiin liittyy uhkia, joita kannattaa arvioida ennen pelaamisen aloittamista.

Rapukattaukset

Kauniit ja näyttävät rapukattaukset ovat ruokaa, joita voisi olettaa saavansa luksuspuitteissa sekä puitteissa, joiden tavoitteena on kuvastaa menestyvää elämäntapaa. Monella kasinolla toimii oma catering-alan toimija, joka on valmiina loihtimaan upeita kattauksia vaativienkin asiakkaiden makuun. Rapukattaukset ja -juhlat ovat erityisen suosittuja ravustuskaudella. Usein rapujen näyttävää väriä korostetaan vieläpä valkoisella pöytäliinalla, joka on muutoinkin oivallinen pohja näyttävälle ja tyylikkäälle kattaukselle. Rapu on tarjottavana melko arvokas valinta, joten siitä nouseekin helposti tarjoilujen tähti. Tämän tähden ympärillä on tärkeää panostaa kattaukseen muun muassa kauniiden astioiden avulla. Usein tunnelmaa vielä korostetaan käyttämällä esimerkiksi tunnelmallisia lyhtyjä.

Jos olet menossa nauttimaan juhlallisesta rapukattauksesta, etkä ole ennen syönyt rapuja, kannattaa etukäteen tutustua rapujensyöntiohjeisiin, joiden avulla suoriudut tehtävästä kunnialla itseäsi nolaamatta. Varmista, että osaat kuoria ravut oikein sekä tiedät, miksi pöydästä todennäköisesti löytyy vesiastia sitruunalohkoineen.

Alkaessasi kuoria ja syödä rapua, kannattaa ensin tehdä pisto ravun kilven ja pään väliin. Yleensä pöydästä löytyy tätä varten katettu rapuveitsi. Sinun on siis tarkoitus leikata viilto ravun kilpeen. Tämän tehtyäsi voit imaista ravun liemen leikkaamastasi viillosta. Seuraavaksi on aika irrottaa ravun sakset sekä jalat. Saksesta poistetaan tämän jälkeen sen pienikokoinen haara ja jaloista imeskellään liemi. Tämän jälkeen ravun saksi halkaistaan rapuveistä käyttämällä ja saksista irrotetaan liha. Herkkupalat voi koota vaikkapa paahtoleivän päälle ja nauttia ne leivän kera.

Ravun selkäpanssarin sisäpinta sisältää rapuvoita, joka on monen mielestä erityisen herkullista. Voit raapia tätä herkkua ja imaista lientä myös ravun keskivartalosta. Seuraavaksi on aika irrottaa pyrstö ravun keskivartalosta. Tämä tapahtuu kiertämällä. Pyrstö avataan käyttämällä apuna rapuveistä taikka sormia. Pyrstöliha nostetaan lopuksi kuoresta ja ravun peräsuoli poistetaan. Peräsuolen tunnistaa siitä, että se on pyrstön pintaosassa kulkeva juova, joka on väriltään musta.

Niin ja se vesiastia – se on sitä varten, että voit huuhdella siinä sormiasi ravunsyönnin lomassa. Rapujen syöminen on nimittäin melko sottaista puuhaa, jonka haluat upeissa puitteissa tehdä mahdollisimman siististi. Tästä syystä vesiastia tulee tarpeeseen ja tuo sormillesi raikkautta sottaisan, mutta herkullisen prosessin aikana. Jos sinusta tuntuu edelleenkin, ettet oikein tiedä, kuinka rapukattauksen äärellä tulisi toimia, ehkäpä joku hyvistä ystävistäsi osaisi sinua opastaa tai ehkäpä löytäisit netin kattavasta tiedon aarreaitasta myös tähän sopivan opetusvideon, joka perehdyttäisi sinut aiheeseen perin pohjin.

Pienet, laadukkaat annokset ovat arvostettua naposteltavaa

Tarjollla voi olla myös pienikokoisia, mutta erityisen laadukkaista raaka-aineista koottuja annoksia, jotka ovat arvostettua naposteltavaa vaativienkin asiakkaiden keskuudessa. Suomessa lohi on laadukkaiden annosten suosittu raaka-aine, mutta myös esimerkiksi poroa käytetään usein. Poro onkin oivallinen valinta, sillä se erottaa meidät monista muista ja tuo arvokkaaseen kattaukseen ripauksen kansallista tuntua ja kädenjälkeä. Myös esimerkiksi lakkahillo on laadukas ja hyvä valinta.

Pienissä laadukkaissa annoksissa korostuu annoksen sommittelu, joka luksuspuitteissa onkin usein viety lähes äärimmäisyyksiin. Usein näissä annoksissa less is more eli vähemmän on enemmän. Hallitut ja hillityt valinnat luovatkin näyttävän ja tyylikkään lopputuloksen ja annoksesta vähintään puolet on silmänruokaa. Tällaisia annoksia ei ole tarkoituskaan syödä ähkyyn asti, vaan niistä on tarkoitus nauttia.

Laadukas buffet on hyvä valinta

Monet asiakkaat suosivat buffet-tyylisiä vaihtoehtoja. Tällöinkin on tärkeää, että tarjolla on laadukkaita buffetvaihtoehtoja. Ainakaan aivan tavallista pizzaa tai muuta pikaruokaa olisi vaikea kuvitella näihin puitteisiin, mutta ehkäpä erilaiset premium-vaihtoehdot voisivat nekin sopia buffetin vaihtoehdoiksi. Buffetissa on se hyvä puoli, että asiakas pääsee kokeilemaan useita erilaisia vaihtoehtoja ja saa koota lautaselleen mieleisensä annoksen. Moni asiakas kokee saavansa buffetissa erityisen hyvin rahoilleen vastinetta. Tähän vaikuttaa varmastikin ainakin osittain se, että asiakas saa itse valita mieleisensä vaihtoehdot runsaasta valikoimasta.